O nama

"Dečiji ključ" je privatna predškolska ustanova modernog tipa, prostire se na površini od 120 m2. Prostor je potpuno bezbedan i adaptiran za prijatan boravak dece, uzrasta od 1 godine do polaska u školu, sa prostranim dvorištem gde deca provode vreme na prijatnom i svežem vazduhu, opremljeno toboganima, ljuljaškama, ograđeno i potpuno bezbedno za igru.  

Vreme provedeno u P.U. iskorišćeno je na pravi način. Vaspitno-obrazovanim radom podstiče se njihov ukupan psihofizički razvoj, razvoj motorike, kreativnosti, razvoj govora, omogućava se sticanje higijenskih navika i socijalizacije.   

U okviru svoje raznovrsne ponude P.P.U. "Dečiji ključ" nudi:

  • Celodnevni boravak;
  • Negu i zaštitu dece predškolskog uzrasta;
  • Fakultativne aktivnosti;
  • Muzička radionica;
  • Likovna radionica;
  • Sportska radionica.

Naša ključna ideja je da srećna i zadovoljna deca današnjosti u životu postanu samouvereni, nezavisni ljudi, da razviju radne navike, svest o kolektivu i sebi kao članu socijalne grupe, da se uče toleranciji, da budu otvoreni u prihvatanju drugih mišljenja i stavova. 

Cilj nam je da se svako dete oseti bezbedno, veselo, okruženo vršnjacima i vaspitnim osobljem koje će voditi računa o obrazovnimi i razvojnim potrebama. Naši kapaciteti nisu veliki i svakom detetu će biti posvećena najveća pažnja vaspitnog osoblja u razvoju kreativnosti, osobenosti i motivacijom za jačanje individualnosti i interesovanju svakog deteta, uočavajuci sklonosti ka odredjenim vaspitno-obrazovnim sadržajima.


Podeli sa prijateljima!

Program

Program "Celodnevni boravak je oblik vaspitno - obrazovnog rada namenjen deci od prve godine do polaska u školu. Program celodnevnog boravka realizuje medicinska sestra vaspitač (rad sa decom do 3 godine) i vaspitač (rad sa decom od tri godine do polaska u školu)."

Ishrana

Ishrana U saradnji sa pouzdanim partnerom Ketering servis Smiljković je osigurana kvalitetno izbalansirana ishrana koja prati jelovnike sačinjene od strane nutricioniste (Jadranka Mijatovic) i dijetetičara, u skladu je sa uzrasnim karakteristikama i potrebama dece predškolskog uzrasta.

Adaptacija

Adaptacija Polazak u jaslice, vrtic je velika promena u životu svakog deteta pa i roditelja, to je period tokom koga se dete privikava na novu sredinu, drugare, osoblje i uslove života u vrtiću, traje razlicito u zavisnosti od deteta do deteta, a najčesce dve do tri nedelje. U tom periodu dete kraće boravi u vrtiću u zavisnosti od njegove reakcije.